Skip to content

Μαθαίνοντας το foursquare στη νΝΔ

27/07/2011

Σήμερα αποφάσισα να κάνω μία κοινωνική προσφορά στην νΝΔ, να την ενημερώσω για τους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να γίνεις ρόμπα στο Foursquare (για όσους δεν το γνωρίζουν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές location based Social Media) χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη περίπτωση της. Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή: χθες το πρωί καθώς κοιτούσα το timeline μου στο twitter διαπίστωσα πως η @despinabakali στο twitter έκανε checkin στο Foursquare στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Πέρα από τη σχετική πλάκα που της έκανα πάτησα πάνω στο link της Nέας Δημοκρατίας στο Foursquare και διαπίστωσα πως για μία ακόμα φορά το αυτογκόλ είχε μπει χάρη και στην παρέμβαση του συμβούλου επικοινωνίας @stratosathens που βρήκε την ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Και εξηγούμαι όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία που ακολουθεί η εικόνα που βλέπει κανείς όταν προσπαθήσει να κάνει checkin από το iphone (ή το android ή το blackberry του κλπ)

 Το πρώτο πράγμα που χτυπάει στο μάτι είναι το tip που λέει: «Εκτίναξη του δημόσιου χρέους στις δύο διακυβερνήσεις. Και ΑΚΟΜΑ κανείς». Προφανώς η πρώτη μου σκέψη είναι να πατήσω να δω τι ακριβώς λέει από επαγγελματικό βίτσιο αν θέλετε γιατί έχω απορία να δω τι έχουν κάνει και βλέπω αυτό… #win:

Τόμπολα. Τα φυντάνια που ασχολούνται με την προώθηση της εικόνας της νΝΔ στα Social Media τα κατάφεραν και πάλι. Το ότι είναι άσχετοι από τα Social Media και το ότι δεν υπάρχει κανενός είδους στρατηγική για την εμπλοκή και την συμπεριφορά, τους καθιστά επικίνδυνους για την δημόσια εικόνα του κόμματος τους. Γιατί για όσους δεν το συνειδητοποιούν το συγκεκριμένο tip είναι εμφανές σε όποιον είναι εκεί τριγύρω και σίγουρα δεν βοηθάει καθόλου.

Θα μου πει κάποιος τι θα έπρεπε να κάνει η νΝΔ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Επειδή είμαι στις καλές μου θα κάνω ένα δωρέαν μάθημα για το θέμα και επειδή ξέρω πως τα 22 άτομα που χτενίζουν το διαδίκτυο και φτιάχνουν τα fake accounts στο twitter (ναι το ξέρω και αυτό) με διαβάζουν ανελλιπώς. Πάμε από τα εύκολα. Αν μπει κάποιος από το browser του στη σελίδα του venue της Νέας Δημοκρατίας μέσα από την ιστοσελίδα του foursquare θα δει αυτή την εικόνα:

Τι είναι το πρώτο που κάνει εντύπωση σε οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε σχέση με το αντικείμενο της διαχείρισης και ανάπτυξης διαδικτυακής εικόνας μέσα από τα Social Media εκτός από το δυσφημιστικό tip; Μα φυσικά πως κανένας δεν έχει σκεφτεί από την Νέα Δημοκρατία να ζητήσει την επίσημη διαχείριση του foursquare venue.

Άρα τι πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία; Απλά πράγματα, να ζητήσει επισήμως από το Foursquare την διαχείριση του place και ενδιάμεσα να αρχίσει να αφήνει η ομάδα Social Media άλλα tips πολιτικής επικοινωνίας τα οποία θα ενημερώνουν το κόσμο για ιδέες και προτάσεις της νΝΔ ώστε να καλύψουν το tip του Στράτου. Παράλληλα θα μπορέσουν να έχουν και εικόνα στο ποιος κάνει checkin, πόσο συχνά τι λέει, αν το ανακοινώνει κλπ. Θα μπορέσουν επίσης να προστατευθούν από ενδεχόμενα μελλοντικά ανάλογα tip που αν μη τι άλλο ξεβρακώνουν την ομάδα που ασχολείται με τα Social Media της νΝΔ.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Αν αποφασίζεις να εμπλακείς κάπου το κάνεις με συνέπεια αλλιώς ο οποιοσδήποτε που έχει λίγη όρεξη για πλάκα και έχει γνώση από πολιτική επικοινωνία και social media όπως ο @stratosathens μπορεί να σε κάνει ρόμπα.

UPDATE: Κατόπιν υποδείξεως του @fotiou διαπίστωσα πως και στη σελίδα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Foursquare ισχύουν τα ίδια ακριβώς πράγματα.

Advertisements
2 Σχόλια leave one →
  1. 27/07/2011 17:07

    Και φυσικά επειδή υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά αν μπει κάποιος τώρα το tip εξαφανίστηκε… Θαύμα Θαύμα!

  2. stakon permalink*
    27/07/2011 17:11

    Εγώ τα είπα, ήταν κοινωνική προσφορά και αφού τα παιδιά με διαβάζουν ανελλιπώς θα το φροντίσουν να σβηστεί…

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: