Skip to content

#WTF=What the FAQ

12/04/2011

Πολλοί θα έχετε δει τι συμβαίνει με το Debtocracy. Ένα ντοκιμαντέρ που είχε την πρωτοτυπία να χρηματοδοτηθεί από απλούς πολίτες που έκαναν δωρεά όσα μπορούσε ο καθένας για να δημιουργηθεί. Αυτό είναι το καλό κομμάτι του project. Το κακό είναι πως αφού δημιουργήθηκε και το είδαμε αντιληφθήκαμε πως δεν έχουμε να κάνουμε με μία προσπάθεια να ειπωθούν αλήθειες αλλά με μία άνευ προηγουμένου λαϊκίστικη προπαγάνδα με υπεραπλουστεύσεις και αστήρικτες θεωρίες που έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να μας πείσουν όλους πως το χρέος της χώρας είναι «απεχθές» και πρέπει να μην το πληρώσουμε γιατί το ίδιο έκανε και ο Ισημερινός.

Για πολλούς λόγους τα όσα λέγονται στο ντοκιμαντέρ είναι επιεικώς της πλάκας. Πολλούς ανέλυσε το LOL Greece και το έκανε αρκετά καλά. Υπήρξαν βέβαια και αρκετές ακόμα αντιδράσεις στο twitter κυρίως, οπότε άρχισε από τους υποστηρικτές του project (και όχι από τους δημιουργούς τονίζω) η προσπάθεια απάντησης με τη γνωστή δημοκρατική ευαισθησία που χαρακτηρίζει όλους αυτούς τους προοδευτικούς δημοκράτες. (ξέρετε τώρα κομματόσκυλα, φασίστες, νεοφιλελεύθερα γουρούνια και τα τοιαύτα). Κάπου εκεί όμως αποφάσισε να παρέμβει και ο δημιουργός φροντίζοντας πρώτα μέσω του The Press Project να μας ενημερώσει για το ότι θα δώσει απαντήσεις σε όλους όσους τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν.

Και το αύριο ήρθε και οι απαντήσεις του δημιουργού ήρθαν και ακόμα γελάω. Τα όσα αναφέρει το περίφημο FAQ με τις απαντήσεις ομολογώ πως δεν θα μπορούσε να τα γράψει ούτε ο Μίλτος Παπαρόπουλος. Για όσους βαριούνται ή δεν μπορούν από τα γέλια να το διαβάζουν έχω κάνει ένα best of από τις φοβερές και τρομερές απαντήσεις των συντελεστών του ντοκιμαντέρ. Αν και ομολογώ πως πιο πολύ με ανησυχούν όσοι  πανηγυρίζουν στα σχόλια από κάτω για τις φοβερές και τρομερές απαντήσεις.

Έχουμε και λέμε:

1. Στην προσπάθεια να μας εξηγήσουν τη σχέση Ελλάδας – Ισημερινού μας λένε πως το χρέος του Ισημερινού ήταν το 60% του ΑΕΠ άρα «Ως αποτέλεσμα ο λόγος του δημόσιου χρέους του Ισημερινού με της Ελλάδας κινείται σε απολύτως συγκρίσιμα επίπεδα.»

Μιλάμε για μαθηματικά που ούτε οκτάχρονο δεν θα έβγαζε. Το χρέος της Ελλάδας όταν ξεκίνησε το θέμα ήταν 118% του ΑΕΠ. Του Ισημερινού 60%. Αναλογία 1:2 δηλαδή. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και τη μικρή (τόση δα) λεπτομέρεια πως το ΑΕΠ του Ισημερινού είναι κάτι λιγότερο από το 1/7 του αντίστοιχου Ελληνικού αντιλαμβανόμαστε πως για το μόνο που δεν μιλάμε είναι «απολύτως συγκρίσιμα επίπεδα». Μιλάμε για 14+ φορές μεγαλύτερο χρέος σε απόλυτα νούμερα. Αλλά σας παρακαλώ σύμφωνα με τους συντελεστές του Debtocracy είναι το ίδιο να χρωστάς στη τράπεζα το 60% των μισθών σου του χρόνου και  το ίδιο να χρωστάς όλους τους μισθούς του έτους και δυόμιση μισθούς από το επόμενο. Κανονικά θα έπρεπε να παρέμβει ο εισαγγελέας και να τους αναγκάσει να πάνε ξανά στη τρίτη δημοτικού. Μπας και μάθουν αριθμητική.

2. Στον Ισημερινό τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου αντιπροσωπεύουν μόνο το 25% των δημοσίων εσόδων

Μόνο το 25%!!!!!!! Μόνο του 1/4 του ΑΕΠ; Ο τουρισμός που είναι η δικιά μας βαριά βιομηχανία τα τελευταία 10 χρόνια αντιστοιχεί στο 15-17% του ΑΕΠ και στον Ισημερινό τα πετρέλαια εκπροσωπούν ΜΟΝΟ το 25%. Και σύμφωνα με τους βασιλιάδες των συγκρίσιμων αναλογιών (τους είδατε και πιο πάνω τι αρχηγόπουλα είναι) δεν τρέχει κάστανο. Φυσικά δεν τους περνάει καν από το μυαλό να εξετάσουν και την εξοικονόμηση σε ενέργεια με την αξιοποίηση σε ιδία πετρέλαια. Άλλωστε σιγά μωρέ το πράγμα. Αν τους κόψει κάποιος το 25% του μισθού θέλω πραγματικά να δω αν θα πούνε ΜΟΝΟ 25% μου έκοψε.

3. Διαβάστε το παρακάτω πίνακα που ετοίμασαν οι συντελεστές για να εξηγήσουν πως δεν χρειάζεται να δανειζόμαστε:

Όλα καλά έτσι; Βγαίνει ο προϋπολογισμός και έχουμε και πλεόνασμα. Βέβαια με βάση τον προϋπολογισμό τους προφανώς αν χαλάσει κανένας δρόμος δεν πειράζει. Άστον θα φτιαχτεί μόνος του. Μόνες τους θα γίνουν επενδύσεις για αποχετεύσεις, μόνες τους θα γίνουν επενδύσεις για άρδευση σε δύσβατες περιοχές όλα μόνα τους. Όπως μόνος του θα πιαστεί και ο κλέφτης μιας και δεν θα χρηματοδοτήσουμε την ασφάλεια των πολιτών. Λογικό μιας και στο ντοκιμαντέρ μας ενημέρωσαν πως η αστυνομία είναι περίπου παρακράτος. Βέβαια φαντάζομαι αν εντάξουμε και την άλλη θεωρία που αναφέρουν στο FAQ πως το κεφάλαιο και οι επιχειρήσεις φορολογούνται προνομιακά τότε θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε και από εκεί. Το ότι αν αυξήσεις και άλλο τη φορολογία των επιχειρήσεων θα κλείσουν ή θα φύγουν και οι υπόλοιπες και θα απολυθούν και άλλοι και το ΑΕΠ θα μειωθεί και μετά τα φορολογικά έσοδα θα μειωθούν δεν θα τo εξηγήσω. Θα περιμένω να τελειώσουν εκ νέου τη τρίτη δημοτικού για να αντιληφθούν πλήρως έννοιες όπως η πρόσθεση, η αφαίρεση, ο πολλαπλασιασμός, η διαίρεση και ναι την έννοια της αναλογίας.

Αυτά τα τρία είναι τα χοντρά. Έχει και πολλά άλλα μικρά και χαριτωμένα, όπως η αναφορά στα «δημοκρατικά» καθεστώτα της Κούβας το 1898 και στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεϊν ως παραδείγματα για το πως θα κηρύξει η Ελλάδα και το δικό της χρέος απεχθές και διάφορα άλλα υπέροχα, όπως τα περί εγγυήσεων στις τράπεζες που μετατράπηκαν σε ρευστό ίσο με το δάνειο από το ΔΝΤ και φυσικά πως το σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει και δεν το ξέρει οπότε τι έγινε αν καταρρεύσει και επίσημα.

Πραγματικά να είναι καλά τα παιδιά είχα χρόνια να γελάσω τόσο πολύ και εύχομαι να γυρίσουν και άλλες τέτοιες ωραίες κωμωδίες.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: