Skip to content

Πέτα και εσύ λίγη λάσπη στο Νικήτα, μπορείς

11/11/2010

Έγραψα παλαιότερα για την απαράδεκτη τακτική λάσπης του Γεωργίου Καμίνη και των συνεργατών του, εις βάρος του Νικήτα Κακλαμάνη δεν φανταζόμουν όμως πως η κατάσταση θα έφτανε σε τέτοια ακραία σημεία. Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας το διαδίκτυο έχει γεμίσει viral videos,  στο Twitter και το Facebook διάφοροι απίθανοι μαζικά συκοφαντούν χωρίς στοιχεία και χωρίς αιδώ τον Δήμαρχο Αθηναίων και φυσικά έχει πέσει στο στόχαστρο του τοτέμ της αντικειμενικής δημοσιογραφίας Στάθη Τσαγκαρουσιάνου και της γοητευτικής φυλλάδας του Lifo.

Αυτά όμως ήταν μέχρι χθες. Πλέον βάλαμε μπροστά και την Dream Team. Πρώτα ο Παύλος Τσίμας χθες το βράδυ σε ένα ρεσιτάλ αντικειμενικής δημοσιογραφίας δημιούργησε ένα πάνελ για να μιλήσει για τις δημοτικές εκλογές (ιδιαίτερα στην Αθήνα) με καλεσμένους ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (Παντελής Οικονόμου), έναν της Δημοκρατικής Αριστεράς (Γρηγόρη Ψαριανό) και τον επικεφαλής της Δράσης Στέφανο Μάνο. Οι τρεις τους, που συμπτωματικά τα κόμματα τους συντάσσονται επισήμως πίσω από την υποψηφιότητα του Γεωργίου Καμίνη έδωσαν ρεσιτάλ αντικειμενικότητας και ζωγράφισαν γλαφυρά ένα καμβά από υπονοούμενα και σχόλια εις βάρους του Νικήτα Κακλαμάνη.

Αυτά όμως ήταν τα προεόρτια, σήμερα 11/11/2010 στις 12:00 έγινε το μεγάλο Jack Pot. Μαζεύτηκαν ορισμένες «φωτεινές» προσωπικότητες της δημοσιογραφικής και πολιτικής μας ζωής για να «χαλάσουν τη γιορτή του Νικήτα» σε οργανωμένη συνέντευξη τύπου στην αίθουσα ανταποκριτών ξένου τύπου της ΕΣΗΕΑ. Εκεί μαζεύτηκε όλος ο καλός ο κόσμος. Άνθρωποι πάνω από όλα ανεξάρτητοι και χωρίς ιδιοτελή κίνητρα για να χαλάσουν τη γιορτή του Νικήτα. Από ποιον να ξεκινήσεις και σε ποιον να τελειώσεις.  Αποφάσισα να σταθώ απλώς σε 3 ίσα ίσα για να δείτε ποιες φωτεινές προσωπικότητες δεν θέλουν το Νικήτα Κακλαμάνη.

1. Γρηγόρης Ψαριανός

Ο -κατά δήλωση του στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα που αναφέραμε χθες- μη επαγγελματίας πολιτικός. Όταν δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, οργανώνει κινήματα διάσωσης της ΑΕΚ, κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές και κατεβαίνει και υποψήφιος Περιφερειάρχης ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Είπαμε όμως είναι μη επαγγελματίας πολιτικός. Υποθέτω πως στη λογική του 2 βουλευτικές θητείες, μία υποψηφιότητα περιφερειάρχη και πλείστα άλλα δεν τον κατατάσσουν στους πολιτικούς. Φαντάζομαι πως δεν οδηγεί και την βουλευτική Lexus, ενώ τους μισθούς του μάλλον τους καταθέτει υπέρ των αγωνιζόμενων στη Λωρίδα της Γάζα αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, μιας και το μοναδικό που έχει σημασία είναι να χαλάσουμε την γιορτή του Νικήτα.

2. Στέλιος Κούλογλου

Ο μαχόμενος και ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Ο άνθρωπος που μας ζάλισαν τα ούμπαλα επειδή του έκοψαν την εκπομπή του από τη ΝΕΤ. Ναι την ίδια που αν την έβλεπαν όσοι διαμαρτυρήθηκαν που κόπηκε μάλλον θα είχε στοιχειώδη διαφημιστικά έσοδα και δεν θα την έκοβαν. Βέβαια επειδή ο Στέλιος Κούλογλου είναι υπεράνω κράτησε επίπεδο. Μόλις εξελέγη το ΠΑΣΟΚ έστειλε (φαντάζομαι) το βιογραφικό του στο Opengov και πήρε θέση στο Δ.Σ. της ΕΡΤ. Παραιτήθηκε μόλις το Δ.Σ. ενέκρινε εκ νέου την εκπομπή φάρο για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία με μειωμένο budget όπως τόνιζε μετ’ επιτάσεως ο εν λόγω ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Βέβαια απλές ερωτήσεις του στυλ, γιατί μειωμένο budget; Μήπως επειδή πιο πριν έβγαζε υπερκέρδη ή παραγωγή ή απλά θα κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα για να βγει η χασούρα. Δεν έχει σημασία όμως το σημαντικό είναι να χαλάσουμε τη γιορτή του Νικήτα.

3. Νίκος Χρυσόγελος

Ο χαρούμενος οικολόγος με το φιστικί πουκάμισο. Ο άνθρωπος που ανέλαβε να εκπροσωπήσει τους Οικολόγους Πράσινους στο debate του 2009 και φρόντισε να μας πείσει όλους πως δεν ήξερε ούτε γιατί πήγε εκεί ούτε τι ήθελε να κάνει. Τώρα ως αντικειμενικός οικολόγος τάσσεται στο πλευρό του Γεωργίου Καμίνη απέναντι στον εχθρό του πρασίνου Ομέρ Πριόνη, που είχε το θράσος να φυτέψει μόνο 15000 δέντρα. Θα μου πει κάποιος γιατί δεν στήριζε ανοικτά και με τέτοιο πάθος τον Γεώργιο Αμυρά στον πρώτο γύρο που είχε μια ξεκάθαρη οικολογική πρόταση με βάση την εναλλακτική μετακίνηση; Τι θα πει γιατί; Γιατί πρέπει να χαλάσουμε την γιορτή του Νικήτα.

Δυστυχώς θλίβομαι που δεν ψηφίζω στον Δήμο Αθηναίων γιατί θα χάσω την ευκαιρία να ψηφίσω το Νικήτα Κακλαμάνη απέναντι στους ταγούς της χώρας που ανέλαβαν να χαλάσουν την γιορτή του. Άλλωστε και μόνο η στήριξη των συγκεκριμένων στο Γεώργιο Καμίνη μπορεί να αρκεί σε κάποιους για να ψηφίσουν τον οποιονδήποτε άλλο. Όμως η διαφορά είναι πως ο Γεώργιος Καμίνης δεν έχει καταθέσει καμία ουσιαστική πρόταση και κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα για την πόλη. Πατάει στους καλά οργανωμένους μηχανισμούς λάσπης που τόσο καλά διαχειρίζονται κάποιοι και για τους οποίους αυτός δεν γνωρίζει προφανώς τίποτα για να ζητάει να πάρουμε την πόλη μας πίσω.

Πατάει πάνω σε θέματα που δεν είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου, όπως αυτά της αστυνόμευσης και της λαθρομετανάστευσης για να αναδείξει πολιτικά ζητήματα που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λύσει ο ίδιος εκτός και αν του έχουν υποσχεθεί πως θα αναλάβει και υπουργός Προ.Πο. εκτός από Δήμαρχος αν κερδίσει. Γενικώς λασπολογεί, συστηματικά παρέα με τους προαναφερθέντες και άλλους πολλούς που είναι δήθεν οικολόγοι, δήθεν αριστεροί, δήθεν κάτι τέλος πάντων και κυρίως δεν έχουν κανένα συμφέρον πίσω από την όλη διαδικασία.

Απέναντι στην λάσπη λοιπόν και στην μπόχα και δυσωδία που αναδύεται από όλο αυτό το συνονθύλευμα αυτόκλητων υποστηρικτών και δήθεν ενδιαφερόμενων για το καλό της Αθήνας εγώ θα επέλεγα εκ νέου το Νικήτα Κακλαμάνη. Όμως εγώ δυστυχώς δεν ψηφίζω στην Αθήνα, όπως και πολλοί από αυτούς που θέλουν να του χαλάσουν την γιορτή φυσικά…

 

Update: Αποσπάσματα και σχόλια από την συνέντευξη τύπου που «θα χαλάσει τη γιορτή»

Advertisements
5 Σχόλια leave one →
 1. iconology2009 permalink
  11/11/2010 15:50

  Ανήκω σ’αυτούς που με σχόλια μου, σαν μπλόγκερ φυσικά, όλο το προηγούμενο διάστημα πολέμησα το Κακλαμάνη και που κατά την ταπεινή μου γνώμη τον θεωρώ ένα κακό-αλλά επικοινωνιακά άριστο- Δήμαρχο. Από αυτό το σημείο όμως μεχρι να υποστηρίξω και τον Καμίνη γιά Δήμαρχο πάει πολύ. Και εξηγούμαι:ο καμίνης ανήκει στο είδος αυτό των ενεργούμενων, των ανδρεικελοειδών που δεν έχουν καμιά απολύτως αυτόνομη πολιτική προσωπικότητα. Είναι ένας στεγνός και άτεγκτος γραφειοκράτης-τεχνοκράτης, χωρίς πολιτική κουλτούρα,άχρωμος, άγευστος, άοσμος. Αυτό που κυρίως εκπέμπει όμως είναι ότι σαν ιδιοσυγκρασία είναι φύση(αλλά και φύσει) υποτελής. Δεν έχει διεκδικητική, μαχητική κουλτούρα:από την αποστειρωμένη θέση του διορισμένου κρατικού λειτουργού ή του από καθέδρας άκαπνου υποβολέα, βρέθηκε ξαφνικά-επειδή έτσι την «είδε» ο δυναστικός κληρονομικός γόνος- βολικός και υποχείριος υποψήφιος του μεγαλύτερου Δήμου της Ελλάδας. Λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω.

  Υ.Γ. Να θυμίσω ότι τρία από τα ονόματα της ανάρτησης-Τσαγκαρουσιάνος, Τσίμας και Κούλογλου είναι βασικά ένα μαγαζί, συνδέονται με δεσμούς χρήματος μεταξύ τους.Φυσικά η ιδιοτέλεια είναι που κινεί τον Τσαγκαρουσιάνο-από τα πιό υστερόβουλα άτομα του χώρου των εκδόσεων και από τα πιό πρόθυμα σε παιχνιδάκια με ίντριγκες αρκεί να θυμηθούμε το χοντρό παιχνίδι που έπαιξε την περίοδο του Ωνασείου με τη Μιμή από τη μιά και τον Λαλιώτη απέναντι και το άκομψο(ευφημισμός) outing στο οποίο επιδόθηκε και που του κόστισε τελικά το κλείσιμο του έτσι κι αλλιώς υποδειγματικά και φρικαλέα κακόγουστου περιοδικού του, του *01*, που δίκαια μπήκε στη λίστα κι αυτό των προϊόντων του kitsch! Βρίσκεταιλοιπόν σε συστηματική αντιδικία με τον Κακλαμάνη, με τον ακαταμάχητο τρόπο που αντιδικούν άτομα του φυράματος τους, που κυκλοφορούν στο περιθώριο και στη νύχτα ή που πολεμούν αυτό που φθονούν δηλαδή αυτό που θέλουν ενδόμυχα να γίνουν(άτιμε Κωστόπουλε, κακούργα κοινωνία!). Στο μαγαζί λοιπόν του Τσαγκαρουσιανου βρήκε στέγη και θαλπωρή και ο κλοπυραϊτίστας Κούλογλου-ναι, ναι ο συμβασιούχος των 460.00 ευρώ ετησίως, ακριβώς αυτός, που έδωσε και δίνει εξετάσεις φανατικού αλλά μουλωχτού γιωργοπαπανδρεϊσμού. Οσο γιά το Τσίμα, η φιλία και η συνεργασία του με τον Τσαγκάρ ανάγεται από την περίοδο που τα δυό τους βοήθησαν στη καταβαράθρωση του Ταχυδρόμου και τον αναγκαστικό από τη μεριά του Λαμπράκη παραγκωνισμό τους-που στον περήφανο και αυτάρεσκο Τσαγκαρουσιάνο πολύ του κακοφάνη κι από τότε πολεμά συστηματικά καιμε την γνώριμη και ασυναγώνιστη μνησικακαία του το συγκρότημα. Για τον Ψαριανό δεν έχω να πω κάτι, γιατί ο γελοίος αυτός άνθρωπος είναι από μόνος του ζωντανή και αυθεντική δυσφήμιση του εαυτού του.

 2. iconology2009 permalink
  11/11/2010 15:59

  Ξέχασα την περίπτωση του χαμογελαστούλη Χρυσόγελου, που προφανώς κάπου τού χρύσωσε το χαμόγελο ο ΓΑΠούλης όταν παρακολουθούσε σεμινάρια που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του γιά ΜΚΟ!(τί αλλο!). Παραθέτω και λινκ γιά φωτογραφία απόδειξη.

  http://iconology2009.wordpress.com/2010/08/31/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

 3. stakon permalink
  11/11/2010 16:54

  Δεν έχω να προσθέσω ούτε λέξη

 4. 11/11/2010 17:44

  Κι ας μην ξεχνάμε:
  1. Ότι οι επιθέσεις στον Νικήτα ξεκίνησαν μέσα από το ίδιο του το κόμμα, από περί της σημερινής ηγετικής ομάδας κύκλους. Ουσιαστικά, τα επιχειρήματά τους ανακυκλώνουν ο κ. Καμίνης και οι υποστηρικτές τους.
  2. Τις τελευταίες μέρες οι υποστηρικτές του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη εξαπολύουν επιθέσεις απίστευτης βαναυσότητας και χυδαιότητας με ρατσιστικούς και σεξιστικούς όρους εναντίον του δημάρχου.
  Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες της Αθήνας θα γιορτάσουν μαζί τού.

 5. citizengr permalink
  12/11/2010 21:02

  Τον Νικήτα ή τον συνήγορο του λαθρομετανάστη;
  http://citizengr.wordpress.com/2010/11/12/3724/

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: