Skip to content

Πάνω από όλα ο πολίτης και η ασφάλεια του… ΝΟΤ

30/10/2010

Σήμερα το πρωί με ενημέρωσε ο συνέταιρος μου πως τα γραφεία της εταιρείας μας Avakon Media είχαν ανοιχθεί από διαρρήκτες και είχαν κλαπεί ένας Η/Υ, κάποια ρολόγια που μας είχε κάνει δώρο πελάτης και το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας (που ευτυχώς ήταν άδειο). Η ζημιά αυτή καθεαυτή είναι λιγότερο σημαντική από την αναστάτωση που προκαλεί. Η αγορά νέου H/Y, η αντικατάσταση της κλειδαριάς, η διαδικασία αντικατάστασης όλων των κωδικών που μπορεί να είχε αποθηκευμένους ο φορητός Η/Υ και η προσπάθειας επαναφοράς του γραφείου στην αρχική του κατάσταση έχουν μικρή σημασία μπροστά στην αίσθηση ανασφάλειας που νιώθω σήμερα.  Αν η κλοπή ήταν μεμονωμένο περιστατικό θα έλεγα πως απλώς σταθήκαμε άτυχοι και καμιά φορά αυτά συμβαίνουν. Όμως όπως ενημερωθήκαμε  από τους γείτονες εμείς ήμασταν το 5ο θύμα την τελευταία εβδομάδα στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.

Το συναίσθημα της ανασφάλειας και της απόλυτη εγκατάλειψης από το κράτος μεγεθύνεται αν στο μείγμα προστεθεί και ο συνέταιρος μου που του έχουν ανοίξει το αυτοκίνητο 4 (ολογράφως τέσσερις) φορές τις τελευταίες 15 μέρες στην περιοχή του Παγκρατίου. Εννοείται πως δεν ανοίγουν μόνο το δικό του αλλά  και των γειτόνων του οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πως σε απόσταση 3 km δρα μία σπείρα που ανοίγει κάθε βράδυ αυτοκίνητα και μία άλλη που ανοίγει κάθε βράδυ σπίτια και η αστυνομία είναι απούσα και από τις δύο περιοχές. Γείτονας δε, μας ενημέρωσε πως περιμένει από την Τετάρτη τη σήμανση για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα. Να τα κάνει τι; Αφού μάταιος κόπος είναι όπως προκύπτει.

Η αναστάτωση μας είναι μεγάλη αλλά περισσότερο με εκνευρίζει πως νιώθω εκ νέου στο πετσί μου την απόλυτη αδυναμία της ΜΚΟ που έχουμε για κυβέρνηση να προσφέρει στο πολίτη τα στοιχειώδη. Γιατί ωραίες είναι οι εξαγγελίες και οι φανφάρες, ωραίοι είναι οι ΔΙΑΣ να βολτάρουν όλο μαγκιά στους κεντρικούς δρόμους αλλά δεν είδα κανένα από το οικείο αστυνομικό τμήμα μετά την δεύτερη διάρρηξη να προτείνει να γίνουν περιπολίες στην Σαρκουδίνου στο Ν. Κόσμο μιας και ήδη υπήρχαν καταγεγραμμένα κρούσματα.

Δεν είναι αυτονόητο πως ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, έχοντας 4-5 καταγγελίες για κλοπές στον ίδιο δρόμο μέσα σε 5 μέρες να απαιτήσει να βγούνε πεζές περιπολίες ή να ζητήσει να περιπολούν πιο έντονα η ομάδα ΔΙΑΣ. Δεν μπορεί δεν έχει το προσωπικό; Ας βγει ο ίδιος περιπολία αν έχει στοιχειώδες αίσθημα καθήκοντος. «Η ας ενημερώσει την γειτονιά πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα  και να δει η ίδια η γειτονιά πως θα προστατευθεί.

Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για το συνάδελφο του στο Παγκράτι και για οποιονδήποτε άλλο σε αντίστοιχη θέση. Αν μάλιστα κάποιος εξ’ αυτών είχε στοιχειώδη επαγγελματική ευθιξία θα έπρεπε αν δεν μπορούσε να βρει λύση στο πρόβλημα να πάει να πάει στον προϊστάμενο και να ζητήσει βοήθεια και αν αυτή δεν του δινόταν να παραιτούνταν λόγω αδυναμίας εκτέλεσης του καθήκοντος στο οποίο ορκίστηκε. Την προστασία του πολίτη.

Αντιλαμβάνομαι πως ίσως δεν θα έπρεπε να γράψω το κείμενο εν βρασμώ ψυχής. Όμως το blogging έχει να κάνει με προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα. Φρόντισα επίσης τα παράπονα μου να τα καταθέσω και στο επίσημο twitter account της Αστυνομίας όπως και στον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (του ποιου;). Φυσικά απάντηση δεν πήρα μιας και τα νέα μέσα για τους συγκεκριμένους είναι μόνο για να μας ενημερώνουν και όχι να ενημερώνονται. Το να κρατάνε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες. είναι μία ακόμα θεωρία χωρίς πρακτική εφαρμογή. Λογικό θα πει κάποιος μιας και στη χρήση των συγκεκριμένων μέσων αποδεικνύονται εξίσου αναποτελεσματικοί με τα αστυνομικά όργανα που διοικούν. Όταν τους έχεις ανάγκη είναι πάντα απόντες….

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: