Skip to content

Σοβαρά τώρα… Κυβέρνηση υπάρχει;

23/06/2010

Διαβάζοντας το κείμενο του Φώτη Βασιλείου, «Ο ΓΑΠ λείπει σε ταξίδι, Πάλι…», χαμογέλασα. Όχι γιατί μου φάνηκε αστείο, απλά επειδή διαπίστωσα πως υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω που προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει με την κυβέρνηση. Για να το πω ακόμα πιο απλά εδώ και 8 μήνες προσπαθώ να καταλάβω αν στο ΠΑΣΟΚ τους ενημέρωσε κάποιος πως ο Ελληνικός λαός τους εξέλεξε για να κυβερνήσουν αυτό το τόπο. Γιατί με την συμπεριφορά τους συνολικά νομίζω πως κανένας δεν τους έχει εξηγήσει επαρκώς.

ΟΚ, είμαι προκατειλημμένος, το γνωρίζω. Αλλά πραγματικά υπάρχει έστω και ένας τομέας για τον οποίο αισθάνεται ο Έλληνας πολίτης πως γίνεται καλή δουλειά; Και μιλάω για τον Έλληνα πολίτη που περπατάει στο δρόμο και βλέπει τα καταστήματα που συνήθιζε να ψωνίζει άδεια με ταμπέλες  «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» να κοσμούν την άλλοτε ζωντανή βιτρίνα. Μιλάω για τον Έλληνα πολίτη που βλέπει τους συναδέλφους του στη δουλειά να μειώνονται και το αφεντικό να κρύβεται στα τηλέφωνα από τις τράπεζες και τους πιστωτές.  Μιλάω για τον ίδιο πολίτη που βλέπει τα πάντα γύρω του να καταρρέουν και την κυβέρνηση να είναι απούσα.

Απούσα από το λιμάνι που το ΠΑΜΕ διασφαλίζει πως θα χάσουμε και τους τελευταίους ηλίθιους που έκαναν το λάθος να μας επισκεφτούν, φέτος το καλοκαίρι για να μας αφήσουν 5-10 ευρώ μπας και κινηθεί λίγο η οικονομία. Απούσα από την αγορά που στραγγαλίζεται και πλέον φτάσαμε στο σουρεαλιστικό να αναλαμβάνουν οι τράπεζες να βρουν τρόπους να διασώσουν πρώτα τα κεφάλαια τους και μετά να δώσουν μία ψευδαίσθηση ανάσας στους επιχειρηματίες που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν. Απούσα από το Υπουργείο Εργασίας μιας και ο Ανδρέας Λοβέρδος όπως δηλώνει εξασκεί πολιτική που είναι καταδικασμένη να αποτύχει (για παραίτηση λόγω ευθιξίας ούτε λόγος βέβαια).

Απούσα από την υγεία, απούσα από την παιδεία, απούσα γενικώς. Η μόνη που δείχνει να είναι παρούσα είναι η χαρούμενη Υπουργός Περιβάλλοντος που βγήκε και ανακοίνωσε τις εντυπωσιακές της παρεμβάσεις. Ομολογώ μου άρεσαν οι ιδέες της, μετά όμως το σκέφτηκα λίγο και συνειδητοποίησα πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει αρμοδιότητα χωροθέτησης και αλλαγής δρόμων κ.ο.κ. Κοίταξα λοιπόν ξανά το powerpoint της και διαβάζοντας τους ενδεικτικούς προϋπολογισμούς των έργων συνειδητοποίησα πως είτε μιλάμε απλά για μελέτες που ΘΑ γίνουν για ΝΑ αξιολογηθούν, είτε μιλάμε για μία ακόμα χαρούμενη δράση πράσινης ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, όπως τότε που βολτάραμε τον Ασεμπέγιο στην Ολυμπία (αλήθεια τι να κάνει αυτή η ψυχή, ακόμα να μάθω).

Βέβαια κάποιοι από τους καλούς φίλους που υποστηρίζουν σθεναρά το έργο του ΠΑΣΟΚ θα μου πουν στο twitter πως η ΜΚΟ  έχει μειώσει κατά 36% το έλλειμμα στο πεντάμηνο. Το ομολογώ το έχει κάνει σύμφωνα με αυτά που ανακοινώνει. Όμως  πραγματικά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποια  μείωση του ελλείμματος μιλάμε; Πώς μειώνεις το έλλειμμα στο πεντάμηνο όταν δεν πληρώνεις καμία υποχρέωση; Δεν έχει επιστραφεί το ΦΠΑ από τον Ιανουάριο, δεν έχουν πληρωθεί οι προμήθειες των νοσοκομείων (5.5 δις) χρωστάμε στους εργολάβους δημοσίων έργων για εκτελεσθέντα έργα περίπου 3 δις. Δηλαδή για να καταλάβω τώρα. Χρωστάμε παντού, δεν ξεχρεώνουμε κανένα, δανειζόμαστε από το ΔΝΤ και μειώσαμε και το έλλειμμα; Τύφλα να έχει ο Γιάννος δηλαδή…

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: