Skip to content

Μίλτος Παπαρόπουλος ο Iσορροπιστής

20/03/2010

Το γραφείο ήταν άνω κάτω. Τον τελευταίο καιρό κάτι οι προσυνεδριακές διαδικασίες, κάτι η υποψηφιότητα του Μιχάλη για την προεδρία κάθε βράδυ έμεναν ως αργά και το πρωί το γραφείο έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Η Αννούλα προσπαθούσε φιλότιμα να συμμαζέψει το γραφείο πριν έρθει ο Μίλτος Παπαρόπουλος και το δει άνω κάτω. Καθώς τεντωνόταν για να καθαρίσει το γραφείο από τα υπολείμματα τροφής και τα σημάδια από τα ποτήρια ένιωσε το βλέμμα του Μίλτου Παπαρόπουλου να την διαπερνά. Αυτός συγκλονισμένος από την θέα των σφριγηλών γλουτών της καθώς τεντωνόταν προς την άλλη άκρη του γραφείου είχε σαστίσει. Η Αννούλα συνειδητοποίησε πως η επιλογή του στενού παντελονιού σήμερα δεν ήταν η ενδεδειγμένη αλλά πήρε μια βαθιά ανάσα και γύρισε με το χαμόγελο και χαιρέτησε τον προϊστάμενο της. «Καλημέρα σας κύριε Μίλτο, καθίστε και σας φέρνω το καφεδάκι σας και τις εφημερίδες σε μισό λεπτό».

Ο Μίλτος Παπαρόπουλος κάθισε στο γραφείο του σε αναμονή του καφέ και της εφημερίδας. Εκείνη τη στιγμή χτύπησε η απευθείας γραμμή του τηλεφώνου του. Ήταν ο Διευθυντής του κόμματος. «Καλημέρα Μίλτο, έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο Κρεμάστρας αποφάσισε να ξεκατινιαστεί με τους «αδέσμευτους» bloggers γιατί τώρα που μειώσαμε τα budget δεν φτάνει για όλους.» Ο Μίλτος Παπαρόπουλος απάντησε, «Γεράσιμε δώσε μου λίγο χρόνο να το δω και θα σε πάρω». Εκείνη τη στιγμή χτύπησε η πόρτα και μπήκε μέσα η Αννούλα με τον καφέ και τις εφημερίδες. Την ευχαρίστησε και της ζήτησε να του ανοίξει στον υπολογιστή το blog του Κρεμάστρα.

Ο Κρεμάστρας όντως είχε κηρύξει τον πόλεμο με τους «αδέσμευτους» blogger και μίλαγε για διαφημίσεις από κρατικές επιχειρήσεις. Ο Μίλτος Παπαρόπουλος πήρε τηλέφωνο τον Παπαντρεόπουλο. «Κυριάκο γιατί ρε παιδί μου τσακώνεστε στα blog; Δεν καταλαβαίνετε πως αυτά που κάνετε εκθέτουν το κόμμα και εμένα προσωπικά; Μια χαρά συνεργασία δεν έχουμε; Τα θεματάκια σας δεν σας τα δίνουμε συστηματικά; Τα χαρτζιλίκια σας δεν σας τα δίνουμε; Γιατί δηλαδή θέλετε να μας ξεφτιλίσετε έτσι;» Ο Παπαντρεόπουλος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ξεκάθαρος.»Μίλτο τους τα λέω και εγώ αλλά αυτός ο μπάσταρδος ο Κρεμάστρας μας την μπαίνει συστηματικά. Πήγε και τσακώθηκε με τον Industrialix και το θέμα έχει ξεφύγει. Δεν μιλάς εσύ με τον Κρεμάστρα να πιάσω και εγώ τον Industrialix να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε;»

Ο Μίλτος Παπαρόπουλος συμφώνησε και αφού έκλεισε το τηλέφωνο, έβαλε την Αννούλα να του κλείσει ραντεβού για καφέ με τον Κρεμάστρα. Αποφασίσανε να συναντηθούν σε ουδέτερο έδαφος. Ούτε στην Βαλαωρίτου, ούτε στην Σέκερη. Το ραντεβού κλείστηκε στην Καρνεάδου ώστε να αποφύγουν και τα αδιάκριτα βλέμματα. Ο Μίλτος Παπαρόπουλος έφτασε ακριβώς στην ώρα του και την ίδια στιγμή είδε τον Κρεμάστρα να κατεβαίνει από την απέναντι γωνία. Αφού ανταλλάξανε κάποιες τυπικές κουβέντες ο Μίλτος Παπαρόπουλος πέρασε στο ψητό.

«Ρε Κρεμάστρα τι είναι αυτά που κάνεις πάλι; Γιατί την πέφτεις στον Industrialix και βγάζεις στη φόρα τις συμβάσεις; Εσύ δηλαδή δεν είσαι ικανοποιημένος; Μια χαρά δεν σε φροντίζει ο εκπρόσωπος τύπου; Στην ώρα σου στα δίνει και έχεις και 3-4 αποκλειστικά την εβδομάδα. Τι άλλο δηλαδή θέλεις να κάνουμε; Δεν καταλαβαίνεις πως αν βγούνε αυτά στην φόρα, ο Μεγάλος θα γίνει έξαλλος και θα τα κόψει όλα;» Ο Κρεμάστρας κούνησε το κεφάλι με συγκατάβαση. «Μίλτο έχεις δίκιο το καταλαβαίνω το παράκανα αλλά και ο άλλος ο καριόλης όλη την ώρα το παίζει μάγκας και πρώτος και δεν τα γουστάρω αυτά. Μα να έρθει να πιει καφέ στο μαγαζί που πάω εγώ; Από που και ως που; Πήγα εγώ να πιω καφέ στα καφενεία πίσω από τη ΓΑΔΑ στο Γκύζη που συχνάζει με τους ΚΥΠατζίδες;»

Ο Μίλτος Παπαρόιπουλος τον μάλωσε.»Ρε Κρεμάστρα αγόρι μου τι δουλειά έχεις εσύ και ασχολείσαι με αυτά; Εσύ είσαι μορφωμένος, ωραίο παιδί με τις επιτυχίες σου, πρώτος μάγκας. Δεν έχεις λόγο να ασχολείσαι με τους άλλους. Κάνε την δουλειά που έχουμε συμφωνήσει και όταν επανέλθουμε στην εξουσία ο Μεγάλος δεν θα σε ξεχάσει. Αρχηγόπουλο θα σε κάνει. Άσε τον άλλο να κάνει το κομμάτι του. Μας ξεφτιλίζεις όλους δεν το καταλαβαίνεις;» Ο Κρεμάστρας κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι και υποσχέθηκε να σταματήσει την φασαρία. Στην διαδρομή για το γραφείο ο Μίλτος Παπαρόπουλος έλαβε ένα sms από τον Παπαντρεόπουλο που έγραφε «Όλα ΟΚ με τον Industrialix». Αισθάνθηκε ικανοποιημένος που όλα πήγαν καλά.

Μόλις μπήκε στο γραφείο είπε στην Αννούλα να του καλέσει τον Διευθυντή του κόμματος. «Γεράσιμε όλα ΟΚ θα σταματήσουν τις αηδίες. Πες στον Μεγάλο πως τα κανόνισα όλα και υπενθύμισε σε αυτό το Γιάννη από το γραφείο τύπου να μου στείλει τα κύρια σημεία από την ομιλία του Μεγάλου για την Κυριακή ώστε να τα δώσω στο Μιχαλάκη να τα πει και αυτός στη δική του το Σάββατο για να δείξουμε ποιος έχει πραγματικά το χρίσμα…»

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική. Η παρούσα ιστορία είναι αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: