Skip to content

Φίλοι και Υποστηρικτές Μίλτου Παπαρόπουλου

09/01/2010

Όπως με κάθε τι που θριαμβεύει στο εξωτερικό οι πολιτικοί μας, μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του Barack Obama, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τα Social Media ως μέσο προβολής της πολιτικής τους. Βέβαια η αλήθεια είναι πως για να ασχοληθείς με τα Social Media απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις μία στοιχειώδη ιδέα περί τίνος πρόκειται και να μην ρωτάς γιατί δεν έχει μανιβέλα το PC.

Ξαφνικά όλοι οι υποψήφιοι απέκτησαν σελίδα στο Facebook, Twitter account, σελίδα στο Youtube και blog. Γιατί πως θα έρθουμε κοντά στους bloggers. Την ίδια ώρα βέβαια οι ίδιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις τεχνολογίες Web 2.0 σαν μία γιγάντια αφίσα outdoor.  Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Όταν κάποιος θέλει να δείξει πως είναι Social Media Friendly καλό είναι να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Όμως όταν δεν ξέρεις τι κάνει το ρημάδι πήγαινε και ρώτα ή ακόμα καλύτερα προσέλαβε μία εταιρία που ασχολείται με το αντικείμενο και θα σε βοηθήσει να το κατανοήσεις και να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου.

Όταν ανέλαβα την Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών & Πληροφορικής της ΝΔ, με πλησίαζαν όλοι οι «hackers» του κόμματος και μου έλεγαν ό,τι πρέπει να κάνουμε κάτι με τα Blogs. Όταν τους απαντούσα τι να κάνουμε ρε παιδιά με τα blogs δηλαδή να τα βγάλουμε εκτός νόμου; Μου απαντούσαν να φτιάξουμε μία ομάδα να μπαίνει στα blogs και να απαντάει. Οπότε τους απαντούσα, αν θέλεις να σε βοηθήσω να φτιάξεις ένα blog ευχαρίστως, αν θέλεις να απαντήσεις σε κάτι που σε αφορά να σε βοηθήσω, αν όμως θεωρείς ό,τι το να απαντάς μέσω μίας ομάδας στα blogs είναι πολιτική πρακτική τότε μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Διότι αγαπητέ βουλευτή, πολιτευτή, δήμαρχε, κλητήρα, κάτι τέλος πάντων Μίλτο Παπαρόπουλε, αποφασίζεις να δείξεις ό,τι είσαι σύγχρονος και θέλεις να προσεγγίσεις την νεολαία. Βάζεις τον βοηθό σου, τον ανιψιό σου που έχει PSP και ξέρει από αυτά ή την ξαδέλφη σου τη Κούλα που έχει ECDL και σου φτιάχνει την σελίδα στο Facebook «Φίλοι και υποστηρικτές Μίλτου Παπαρόπουλου».

Ανεβάζεις το βιογραφικό σου και πέντε – έξι φωτογραφίες κατά προτίμηση με παιδάκια, ΑΜΕΑ, την οικογένεια με κάτι τέλος πάντων. Στέλνεις απανωτές προσκλήσεις για συμμετοχή στο κάθε πικραμένο. Ακόμα καλύτερα στέλνεις τις προσκλήσεις μέσα από ένα γκρουπ με πολύ κόσμο ( ω ναι το ξέρουμε το κόλπο δεν είναι καινούριο). Μετά η δουλειά έχει τελειώσει είσαι και εσύ κομμάτι της ψηφιακής εποχής. Φευ…

Αγαπητέ Μίλτο Παπαρόπουλε δεν είσαι, διότι για να γίνεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ. Ναι να συμμετέχεις, να γράφεις, να σου γράφουν να επικοινωνείς και να απαντάς. Όμως για να μην το καταλάβεις λάθος, συμμετοχή δεν σημαίνει πως κάθε μέρα η γραμματέας σου θα μας στέλνει στο Facebook ένα δελτίο τύπου ό,τι πήγες στο καφενείο της πλατείας. Συμμετοχή σημαίνει ό,τι θα διαβάζεις τι σου γράφουν και θα απαντάς. Αν μάλιστα δεν μπορείς – που δεν είναι και καμιά επιστήμη – φρόντισε να σου τα εκτυπώνουν και να απαντάς μετά. Τότε ναι είσαι κομμάτι των Social Media.

Αλλιώς μπορείς να ρωτήσεις και ένα δύο συναδέλφους σου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αργύρης Ντινόπουλος και η Φωτεινή Πιπιλή είναι καλή αρχή αν προέρχεσαι από ΝΔ. Αν είσαι του ΠΑΣΟΚ, ο Πανάρετος με την Διαμαντοπούλου είναι καλή περίπτωση. Αλλιώς πλήρωσε κάποιον να στα μάθει και να στα οργανώσει. ΟΚ Μίλτο;

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: